I de seneste år er antallet af uddannelser i bestyrelsesarbejde blevet markant udvidet i Danmark. Jeg har længe gerne vil følge en af disse og har derfor fulgt godt med i, hvad der blev udbudt og hvad ”lektionsplanerne” består af.

I efteråret 2010 følte jeg mig klar til at gå i gang og valgte at tilmelde mig ”INSEAD Executive Board Programme”, der i Danmark udbydes i et samarbejde med dagbladet Børsen og Business Kolding.

Mit ønske til udbytte for uddannelsen er, at blive et endnu bedre bestyrelsesmedlem, udvikle og forbedre Vinderstrategi A/S’ eksisterende koncepter og værktøjer i forbindelse med strategiarbejdet for vores kunder, øge min generelle erfaring samt lade mig inspirere af de mange interessante profiler, som gør mig følge på uddannelsen.

Første modul forløb over to dage i Kolding i november 2010, hvor der var fokus på en række juridiske og regnskabsmæssige forhold.

Og i morgen den 17. januar 2011 starter så modul 2.

Modul 2 handler primært om bestyrelsens strategiske arbejde og afvikles ”direkte ved kilden” – eller i hvert fald – hos én af de store højborge når det gælder strategisk forskning og tænkning, nemlig INSEAD i Fontainebleau i Frankrig.

INSEAD i Fontainebleau er bl.a. kåret til verdens 2. bedste ”business schools” og er i de seneste år blandt strategi-folk nok mest kendt for, at huse forfatterne til ”Blue Ocean – de nye vinderstrategier” professorerne W. Chan Kim og Renee Mauborgne.

I de næste 3 dage vil jeg skrive en blog fra INSEAD hvor jeg dagligt vil ”rapportere” fra oplevelserne i Frankrig. Og det er i flyvende stund min idé og formål,

  • At gengive interessante pointer
  • At om der er nye spændende strømninger på vej
  • At give et lille indblik i en af bestyrelsesuddannelserne

Håber du får lyst til at læse med – eller måske kommentere på indholdet.

Og så lige et lille PS. Selvom vi i Vinderstrategi A/S mestrer metodikken og tankegangen hos ”Blue Ocean – de nye vinderstrategier” så er det ikke derfor vi hedder Vinderstrategi A/S. Domænet registrerede vi helt tilbage i 2003 med et ønske om at hjælpe vindervirksomheder til at få en skarpere strategi :-)