Ejerledere som har succesrige vindervirksomheder orker ikke at beskæftige sig med rammebetingelserne for at drive virksomhed. Janteloven er en langt større udfordring!

Det står klar efter at have overværet PwC, Jyllands-Postens, Nykredit og ejerledernes kåring af årets ejerleder,  torsdag aften den 15. november 2012.

Faktisk er rammebetingelser ikke noget som ejerlederne bruger tid på. Det siger ikke ejerledere noget, at beskæftige sig med så fjerne anliggender som rammebetingelser betragtes som. Rammebetingelserne er alligevel udenfor indflydelse, som flere af dem meget relevant siger.

Det skulle da lige være janteloven, som kan sætte en lille begrænsning i ejerledernes mulighed for at glæde sig ekstra meget over deres succes. Det afholder dem bl.a for at købe en lidt større bil end de allerede har, som flere af dem udtrykte.

Det er i øvrigt tankevækkende, at det at rammebetingelser betyder så lidt, går igen blandt gazelle-virksomheder, ejerledere og vækstvirksomheder, som i disse uger bliver hyldet landet over ved forskellige undersøgelser og kåringer.

Det er en klar trend som ikke er tilfældig og som mange andre virksomheder kan lade sig inspirere af.

Kort fortalt og lidt populistisk kan vi sige, at disse succesrige vindervirksomheder har trukket sig fra hylekoret om løntryk, afgifter og andet overordnet politik. I stedet koncentrerer de sig om og bruger energien på at bygge og udvikle holdbare forretningsmodeller, som er attraktive selvom hovedsædet er placeret i et land med et af verdens højeste skattetryk, stærk påvirket af EU-tæt-på-kollaps og andre udfordringer.

Det giver håb for fremtiden for dansk erhvervsliv – med og uden janteloven.