Tak til alle vores loyale og trofaste kunder (nye som gamle), professionelle relationer og samarbejdspartnere for et inspirerende og spændende år der går på hæld. Vi glæder os til at tage hul på 2018, hvor vi i fællesskab fortsætter vores spændende rejse.

Er du til god gammeldags julefortælling kan du se og høre “Jul A/S – en forestilling bliver til”, der handler om direktørens dilemma mellem daglig drift og strategisk udvikling med en metaforisk kobling til det vi kender fra børns skoletid, hvor der spilles teater.

Se video nedenfor eller læs selv julehistorien.

Julehilsner fra hele vinderteamet i Vinderstrategi A/S

“Jul A/S – en forestilling bliver til”

Jens Jønnow, nytiltrådt administrerende direktør for virksomheden Jul A/S, var jule-stresset. Der var nok af daglige opgaver og oven i købet skulle han hele tiden forholde sig til Niels Jul, den gamle ejer og tidligere direktør, der stadig havde sin daglige gang i virksomheden.
Niels kom ind: ”Har du styr på dagsordenen til bestyrelsesmødet næste torsdag?”
”Ja,” sagde Jens mere selvsikker end han følte sig, ”kom tilbage klokken fire, så har jeg noget til dig.”
Jens havde fået anbefalet Vinderstrategi A/S og i løbet af den første samtale fik Jens en flig af noget lys i mørket. Vinderstrategi A/S havde en enkel og konkret tilgang til tingene.
Niels kom ind lidt før klokken fire. Før Niels kunne sige noget, fortalte Jens glædestrålende, at han havde talt med nogle mennesker fra en virksomhed, der var superdygtige til at rådgive sådan nogen som Jul A/S om fremtidens strategi. Niels mumlede noget om, at det lød dyrt. Jens mente, at det var dyrere ikke at have en strategi. Og så sagde han ellers god w eekend til den gamle. Han skulle hente tvillingerne Mikkel og Mie på Allerød Gymnasium.

Tvillingernes årgang skulle opføre ”Jul i Valhal”. Mikkel og Mie ventede på ham i omklædningsrummet. ”Vi gider ikke at være med i det åndssvage stykke”, Mikkel stirrede kamplystent på Jens, ”vores lærer, Solvej Toft er blevet mere og mere underlig. Hun har lige skældt mig ud fordi jeg fortalte hende, at Thors hammer har et kort skaft, ikke et langt som den her.” Mie: ”Og jeg har fået en skideballe, fordi jeg var gået over til kulissefolkene for at hjælpe med at julepynte huset. Hun er helt fra den.” Jens spurgte: ”Skal jeg gå ind og snakke med hende?”
Han åbnede døren ind til gymnastiksalen. ”Undskyld”, sagde han stille, ”jeg er far til Mie og Mikkel og tænkte, at jeg måske kunne hjælpe.” ”Hvad vil du hjælpe mig med?”, Solvej havde næsten ikke mere stemme.

Jens fandt en stol og satte sig ved siden af Solvej. ”Jeg er direktør for et firma i Slangerup og der skal jeg præsentere en plan for at udvikle vores strategi på bestyrelsesmødet på torsdag. Og jeg har i dag snakket med et firma, der hedder Vinderstrategi A/S og de stillede nogle spørgsmål, som jeg tror, du også kan bruge. Et af kernespørgsmålene lyder: Hvad er det, du er rigtig god til?”
Solvej kiggede fortvivlet på Jens: ”Jeg kan snakke med hver eneste af mine elever, fordi jeg kan lide dem alle sammen. Men lige nu, der føler jeg ikke, at jeg kan trænge igennem til dem.”
”Måske fordi du har glemt at give dem ansvar”, Jens kiggede rundt på eleverne, der ikke rigtigt vidste, hvad de skulle gå i gang med, ”det var noget af det, vi snakkede om i telefonsamtalen med Vinderstrategi A/S. Når du mister retningen, får du svært ved at lægge ansvaret fra dig, du holder op med at stole på dine elever. Og en central ting i alt arbejde er at huske, hvad målet er. Hvad er målet for de anstrengelser I gør jer herinde i den her sal?” Solvej var ikke i tvivl et sekund: ”Teaterstykket.”
Jens så hvordan Solvej´s ansigt havde forandret sig for første gang i løbet af samtalen havde han en god fornemmelse: ”Hvis jeg skal foreslå noget, så synes jeg, at du skulle samle alle eleverne sammen her midt i salen. Og så skal du sige til dem, at de gør et godt stykke arbejde. Og på mandag skal du præsentere en plan for resten af ugen.”

Solvej rejste sig og undskyldte, at hun havde skældt ud og at det var fordi hun havde mistet overblikket. Det forstod eleverne godt. Hun kiggede rundt på eleverne: ”Men nu giver vi hinanden håndslag på, at den her forestilling, den skal blive rigtig, rigtig flot.”
Da eleverne var gået, satte Solvej sig og kiggede taknemmeligt på Jens: ”Det havde jeg vist ikke klaret uden dig. Tak skal du have.”
Jens smilede, mens han rejste sig: ”Det var så lidt, og jeg havde nok ikke kunnet gøre det her, hvis jeg ikke var blevet inspireret af de ting, som Vinderstrategi A/S har lært mig bare ved at tale med dem et par gange.”

Da Jens og Niels holdt møde mandag med Vinderstrategi A/S kunne Niels godt mærke, at det der Vinderstrategi A/S vist var meget godt.
Bestyrelsesmødet blev en succes. Vinderstrategi A/S havde en klar plan for, hvordan forløbet frem mod at finde en strategi, som medarbejdere, bestyrelse og den tidligere ejer i hovedtræk var enige om.
Teaterforestillingen ”Jul i Valhal” om fredagen blev en succes.
Forestillingen endte med, at alle i salen sang ”Fuld af jul” – ”Jul på alle hylderne, jul i stuen, kælder og kvist, i vore hjerter fylder den, så vi alle bliver små englebørn til sidst”. Solvej stod med røde kinder, Mikkel med sin kortskaftede hammer og Mie midt i en masse julepynt. I løbet af sangen fik de alle sammen juleglimmer i håret. Det var som det skulle være.