strategiarbejde Når virksomheder har medvind i sejlene og en solid markedsposition, er det afgørende, at virksomheden ikke hviler på den nuværende succes, men hele tiden ser fremad og stiller sig selv spørgsmålet om, hvordan virksomheden også har en succes om 3, 5 eller 10 år? At være god i dag betyder blot, at virksomheden har vundet ”en tur mere i karrusellen” om at blive morgendagens vinder. Når virksomheder har succes, er det afgørende at virksomheden fokuserer på, hvordan de kan opretholde ”sulten” i organisationen og dermed sikre at virksomheden også er en succes i fremtiden.

Er din virksomhed en succes i dag? Og ønsker du, at den også er det om 3, 5 eller 10 år? Så er her tre spørgsmål, du skal overveje!

1. Hvad er virksomhedens langsigtede ambitioner og mål?
Overvej hvad er det for en attraktiv fremtid virksomheden ser for sig om 3, 5 eller 10 år.

2. Hvilke strategiske eller kritiske succesfaktorer er afgørende for at virksomheden lykkes med at indtage den ønskede fremtidig position?
Overvej hvilke 3 – 5 kampe virksomheden skal vinde for at realisere den fremtidige position.

3. Hvad er det, virksomheden er bedst til at skalere forretningen op omkring? Overvej hvad virksomhedens kernekompetence er.

Det er ikke kun private virksomheder, som kan få en Vinderstrategi®. Offentlige virksomheder, der ønsker at tage en business-rettet tilgang til deres strategiarbejde og som er modige, viljestærke og ambitiøse, kan med fordel også gennemføre det unikke Vinderstrategi® koncept og revolutionere deres strategi.

I foråret 2018 arbejdede BusinessAalborg intenst med deres strategi med parolen ”Vi skal være stolte, men ikke tilfredse” og disse spørgsmål fylder meget hos BusinessAalborg i deres daglige arbejde og bidrog også til at skabe deres helt egen Vinderstrategi®.

Læs også blog fra Finans.dk ”Hvordan opretholdes sulten, når virksomheden har succes?”

Nedenfor kan du læse om BusinessAalborgs erfaringer med det unikke Vinderstrategi® koncept, og hvilken værdi de har fået ud af samarbejdet.

Erhvervschef Tonny Thorups hos BusinessAalborg udtaler:

Vi valgte Vinderstrategi A/S fordi vi kender flere virksomheder som har stor gavn af samarbejdet med Vinderstrategi A/S og vi ville gerne have nogle, som er stringente, agile i forhold til vores situation, målrettede, professionelle og gode til at sætte retning.

Vinderstrategi A/S er desuden gode til at følge op, holde os på sporet, føre os sikkert igennem processen ved hele tiden at fortælle, hvor i processen vi er, og hvor vi skal hen. Desuden har Vinderstrategi A/S et særligt fokus på implementeringsdelen, hvilket adskiller sig en del fra andre strategikoncepter.

Vinderstrategi A/S’ koncept er meget gennemarbejdet og passer godt til offentlige virksomheder, der ønsker at tage en mere business-rettet tilgang til strategiarbejdet.

Vi har en fortrolighed med hinanden, så vi er trygge ved at langvarigt samarbejde. Jeg havde en forventning om et professionelt produkt og en skarp proces. Det fik jeg og mere til!

BusinessAalborg er erhvervslivets indgangsdør til Aalborg Kommune og er sat i verden for at skabe vækst og beskæftigelse i Aalborg og Nordjylland. Deres fornemste opgave er at gøre det nemt at starte og drive virksomhed. De tilbyder derfor gratis information, rådgivning og kontaktformidling for iværksættere og etablerede virksomheder. BusinessAalborg er en del af Borgmesterens Forvaltning og består af erhvervskonsulenter, projektledere, strategiske konsulenter, ledelse, kommunikation og administration. I alt er der ca. 50 ansatte i Aalborg C og Aalborg Havn.

Læs mere om BusinessAalborg på deres hjemmeside.

Ønsker du også en Vinderstrategi®? er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak, eller hvis du vil høre nærmere om en skræddersyet strategiproces til jeres virksomhed.

Du kan også følge os på Facebook og LinkedIn, Twitter og Instagram, hvor vi deler strategiske vitaminpiller i form af videoer og artikler om virksomhedsstrategi.