Proaktivt strategiarbejde

 

Kan strategiarbejde overhovedet betale sig  i en verden, der forandrer sig med hastige skridt?
I en omskiftelig verden, mener nogle virksomhedsledere at strategiarbejde er overflødigt og spild af tid. Det er vi helt uenige i, da det netop er afgørende at virksomheden har en strategi med udsyn, så virksomheden ved hvilke knapper der skal trykkes på, når omverdenen ”tvinger” dem til at ændre kurs. Har virksomheden ikke en strategi med udsyn vil virksomheden famle i blinde, når den skal reagere på forandringer udefra. Det er bedre at have en plan, virksomheden kan tilpasse end slet ingen plan!

Hvorfor er det vigtigt at arbejde med strategi?
Det er vigtigt fordi hvis virksomheden ikke arbejder målrettet med dens eksistensberettigelse kommer den til at stå stille. Og samtidig udebliver den røde tråd i aktiviteter og processer hvilket giver et enormt spild af ressourcer, omkostninger og indtjeningen falder. Hvis virksomheden står stille, skal vi huske på, at det gør hverken kunder eller konkurrenterne og så bliver virksomheden overhalet. Og samtidig med det skal vi huske, at hverken medarbejdere, kunder eller leverandører synes det er særligt spændende at være i en virksomhed, hvor tingene står stille. Vores viden og erfaringer viser, at virksomheder der arbejder proaktivt med deres strategi, er langt foran de virksomheder, der ikke gør.

7 anbefalinger til proaktivt strategiarbejde
I arbejdet med strategien vil disse anbefalinger give virksomheden værdifuld viden og indsigt og dermed et klar forspring i kampen om at blive morgendagens vindere:

  1. Ved at identificere fælles mål skabes der klar retning for virksomheden
  2. Ved at forblive eller blive proaktive skabes fremadrettet tækning og forestillinger om ønsket fremtidig position
  3. Ved at finde ind til kernekompetencen skabes og identificeres konkurrencemæssige fordele
  4. Ved at prioritere virksomhedens initiativer skabes klarhed over hvad virksomheden skal og ikke skal gøre, samt hvornår…
  5. Ved at forenkle kommunikation skabes en klar retning både eksternt og internt
  6. Ved at forenkle overvågningen af aktiviteter skabes fokuseret KPI’er
  7. Ved at få en skarp strategi skabes større top- eller bundlinje eller begge dele

Læs også ”Pas på slangens gab: Toplederne skal holder fokus”

Har du brug for nyt input til, hvordan du kan tænke ud af boksen og tage et proaktivt mindset i arbejdet med din virksomheds strategi? Så kontakt os her for en uforpligtende snak.

Du kan også følge os på LinkedIn, Facebook, Twitter eller Instagram, hvor vi deler strategiske vitaminpiller i form af videoer og artikler om virksomhedsstrategi.