For første gang nogensinde er ”project management” nævnt på forsiden af Havard Business Review – det er på tide!

”If you want to make sure that something is not done, make it a project”

Jeg er fast læser af Harvard Business Review – det kan anbefales! I en af de seneste udgaver bemærkede jeg, at der for første gang nogensinde står noget om project management på forsiden. I mange år har project management været undervurderet organisationer – og er det til dels også stadig. Det betragtes som spild af tid og værdien erkendes ikke. Men det er hverken spild af tid eller uden værdi. Hvis der er noget der kan sikre dig og din virksomheds fremgang, så er det at igangsætte noget som et projekt, der skal ledes fra start til slut. Det kan både jeg og (forhåbentligt) mange andre, der til dagligt arbejde med strategi og forretningsudvikling, skrive under på.

Mere held end forstand

Ignoreres project management vil en virksomhed formegentlig opleve, at lanceringsdatoer ikke overholdes, strategiske tiltag bliver en række filer i en filmappe, og virksomhedens transformation bliver en fiasko. I sidste ende kan det sætte virksomheden i stor risiko. Okay, det er sat lidt på spidsen, for der er sikkert virksomheder som trives, eller som om ikke andet fungerer fint uden project management. Men nogle gange er det måske mere held end forstand, eller også anvendes principperne i projekt management i dagligdagen uden at det kaldes project management. Projekter, og management heraf, kan være vejen til at vende udfordringer som bæredygtighed, kunstig intelligens og Covid-19 til en positiv forandring i vores omverden. Det hjælper os med at navigere i en foranderlig verden. Det er da næsten tosset ikke at udnytte sådan et værktøj. Project management er den hjælpende hånd, som der skal rækkes ud imod.

Læs også “Drop skyklapperne, før luksusfælden klapper”

Højt på prioriteringslisten hos ledere

Med project management som ”pludseligt” forsidestof, må det betyde at det endelig er kommet højt på prioriteringslisten hos ledere, og det glæder mig at se. I sidste ende handler det om, at man som leder og virksomhed skal evne at fokusere ligevægtigt på driften og det at innovere, tænke fremad samt ændre organisationen. Der skal altså skabes en balance mellem drift og forandring.

Det kan selvfølgelig virke lidt selvmodsigende, at der skal være et fokus på project management, som er nøje planlægning, alt imens vi skal være agile og kunne navigere i en foranderlig verden. Men det vil bidrage til at skabe en plan, og sådan en er vigtig at have. Det er altid bedre at have et bud på en plan, end ingen plan. En plan der gør, at virksomhedens handlinger ikke bliver tilfældelige, men derimod er understøttet af nogle forudsætninger.

Dynamisk værktøj der skaber motivation

En væsentlig del af arbejdet med strategi er jo netop, hvordan vi vil drive strategiarbejdet løbende. At vi har nogle styringsværktøjer, som kan bidrage til en dynamisk strategitilpasning. Nogle værktøjer som evner at adaptere i tilfælde af ændrede vilkår eller forudsætninger. Det er her project management kommer ind i billedet, ellers ender man hurtigt med at famle i blinde, og en strategi ender blot med at være noget en virksomhed har, frem for noget en virksomhed gør. Derudover kan projekter med ambitiøse mål og en defineret deadline være motiverende og inspirerende for et team at have – det i sig selv har næsten mindst lige så høj værdi.

Jeg er særligt fan af artiklens closing remarks ”Great projects don’t just make work better, they make the world better” – det kan måske virke lidt banalt, og mange trækker nok på smilebåndet når de læser det, men jeg må erklære mig enig.

Denne klumme er udgivet på Jyllands-Postens finans.dk den 6. april 2022.

Den første kop kaffe koster ingenting

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende dialog om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed stærkt videre.