Det forpligter at have en datter

///Det forpligter at have en datter

Det forpligter at have en datter

datterselskab

Det er naturligt for virksomhedsledere at bruge ordet datterselskab i flæng. Mange af os tænker måske ikke engang over hvad det egentligt betyder og endnu færre tænker over hvilke forpligtelser der er forbundet hermed for moderselskabet.

Lad os prøve at sætte luppen på netop disse forhold og komme med en anbefaling til hvordan samspillet mellem et moderselskab og et eller flere datterselskaber kan styrkes endnu mere med henblik på at øge den samlede konkurrenceevne.

Metaforerne moderselskab og datterselskab

Terminologien ”moderselskab og datterselskab” er en metafor for det forhold, som eksisterer mellem et moderselskab og dets datterselskab, når det kommer til rolle og ansvar.

Det er vigtigt at moderselskabet gør op med sig selv, hvor meget ”forældrerollen” skal udføres. Der er jo forskel på moderselskabets rolle og ansvar som ”moder” afhængig af om ”datteren” er et barn på 3 år eller en teenager på 17 år.

Det har vi prøvet at illustrere på følgende vis:

Indflydelse

Et afledt dilemma er så, hvor meget kontrol og indflydelse moderen skal udvise? Det har vi også prøvet at illustrere på følgende vis nedenfor:

Når ovenstående er defineret og drøftet er her en række elementer, som kan styrke sammenhængskraften mellem moderselskab og datterselskab og dermed den samlede konkurrencekraft.

Kontrakten

Elementerne kan tages enkeltvis. Det er vores erfaring, at elementerne skal prioriteres og dermed også doseres. Vores anbefaling er derfor, at der mindst lige så tit som der følges op på økonomien også tages en dialog om elementerne .

Vi er så privilegerede at vi igennem rigtig mange år har arbejdet for blandt andet Stenhøj Gruppen både i relation til koncernstrategien og samarbejdet i gruppen af selskaber. Stenhøj Gruppen er en dansk familieejet virksomhed beliggende i Barrit i Jylland, Danmark. STENHØJ blev grundlagt i 1917 og har i dag udviklet sig til en af verdens førende leverandører af produkter og ydelser til især det automotive eftermarked. Læs mere på om virksomheden på deres hjemmeside.

Fra den virkelige verden

I arbejdet med strategierne med datterselskaberne og sammenhængskraften til koncernen har vi altid fokus på ovenstående omkring ”kontrakten” mellem moder- og datterselskab.

Læs hvad Managing Director, Ilkka Eriksson, Tecalemit Oy og CEO, Johannes Kjellgren, AUTOPSTENHOJ, begge datterselskaber til Stenhøj koncernen, siger om samarbejdet med Vinderstrategi A/S.

 

”The collaboration with Vinderstrategi A/S lived up to our expectations and we are very satisfied with the strategy process and the outcome. Vinderstrategi A/S has been very professional and supporting doing the whole process. You could see that the team and the company know what they are doing.”

Udtaler Managing Director, Ilkka Eriksson, Tecalemit Oy.

Læs mere om Tecalemit Oy på deres hjemmeside.

 

The cooperation with Vinderstrategi A/S was very good, quick and effective. The strategy process was managed very professionally and it was based on a logical framework. Moreover, the process has made the strategic direction of the company more clear and it has provided us with practical tools and a simple overview that makes the strategy realistic and manageable to implement.”

Udtaler CEO, Johannes Kjellgren, AUTOPSTENHOJ

Læs mere om AUTOPSTENHOJ på deres hjemmeside.

Ønsker du også en strategi der virker og skaber sammenhængskraft mellem moder- og datterselskab? Så gør ligesom Stenhøj koncernen samt Ilkka og Johannes, anvend det unikke Vinderstrategi® koncept i din næste strategiproces og få en Vinderstrategi®!

Læs mere om Vinderstrategi® konceptet her.

Du er også altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak og følge os på LinkedIn, Facebook, Twitter og Instagram, hvor vi deler strategiske vitaminpiller i form af videoer og artikler om virksomhedsstrategi.