– og få et bedre fundament for vækst.

Skal du evaluere din bestyrelse?

At evaluere bestyrelsen kan hjælpe med at sikre, at bestyrelsens værdiskabelse for din virksomhed hele tiden udvikles og maksimeres. En kontinuerlig udvikling af bestyrelsen er derudover vigtig for bestyrelsens håndtering af hovedopgaverne, og derfor også væsentlig for din virksomheds fremtidig drift og vækst.

Derfor er der behov for at undersøge den professionelle bestyrelses virke og foretage en vurdering af niveau, retning og hastighed for bestyrelsens virke som værdiskaber.

Hvordan evaluerer du din bestyrelse?

Der er forskellige fremgangsmåder til at evaluere bestyrelsen på – kvantitativ og kvalitativ, eller begge dele. Og er din virksomhed børsnoteret, anbefaler Komitéen for god Selskabsledelse også at foretage en evaluering af din bestyrelse. De skriver i deres anbefalinger for god Selskabsledelse at:

DET ANBEFALES, at bestyrelsen fastlægger en evalueringsprocedure for en årlig vurdering af den samlede bestyrelse og de individuelle medlemmer. Der bør inddrages ekstern bistand minimum hvert tredje år.

Kilde: Coprorate Governance (Komitéen for god Selskabsledelse)

Men det kan være svært selv at gå til opgaven. Hvordan skal du gøre det og hvordan skal du efterfølgende bearbejde alt materialet? Det kan Vinderstrategi A/S hjælpe dig med.

Vinderstrategi A/S’ BestyrelsesTjek™ gør det nemt for dig – og vores BestyrelsesTjek™ lever også op til kravene omkring evaluering og inddragelse af ekstern bistand.

Det er en webbaseret kvalitativ tilstandsanalyse, som består af en unik udviklet spørgeramme. Spørgerammen afdækker et bredt aspekt af bestyrelsens arbejde og går direkte til kernen af, hvad der er fundamentalt for bestyrelsens værdiskabelse. Rapporten vil tilmed også indeholde konkrete anbefalinger og håndtergribelige forslag til hvordan bestyrelsen kommer videre med at bringe værdi for virksomheden og de strategiske drøftelser.

Læs mere om BestyrelsesTjek™ her

Hvad siger andre? Og hvad er udbyttet?

Den (red. BestyrelsesTjek™) har været meget brugbart og vi haft meget glæde af undersøgelsen, og vi var glade for effektiv eksekvering af opgaven.
– Legal Counsel, Børsnoteret virksomhed.

Udover en brugbar rapport, får din virksomhed blandt andet også:

  • En vurdering af den enkelte bestyrelsesmedlems evner til at løfte bestyrelsesopgaverne, og den samlede bestyrelses evne til at løfte i flok
  • Et endnu bedre fundament til at sikre at de tre hovedopgaver håndteres optimalt af bestyrelsen
  • Grundlaget til at sammensætte den fremtidig bestyrelse
  • Bedre mulighed for at følge anbefalinger omkring god selskabsledelse.

Hvis du ønsker hjælp til at evaluere din bestyrelse kan vi tilbyde to former for BestyrelsesTjek™ – bliv klogere her.

Du kan også læse mere om god selskabsledelse lige her.

Har du brug for nye inputs til, hvordan du kan tænke ud af boksen og tage et proaktivt mindset i arbejdet med din strategiske forretningsmodel? Så kontakt os her for en uforpligtende snak.

Du kan også følge os på LinkedInFacebookTwitterInstagram, og YouTube hvor vi deler strategiske vitaminpiller i form af videoer og artikler om virksomhedsstrategi.